Творці смачного у Андрушківському ліцеї
Творець, який зобов’язав людину їсти для того,
щоб жити, пробуджує її до цього апетитом і нагороджує за це задоволенням.
А.Брійя-Соварєн
Про смаки не сперечаються. Ми часто використовуємо цей вислів, коли мова заходить про якусь книгу, кінофільм, одяг. Але своїм походженням вислів зобов’язаний кухарському мистецтву.
Готуванню їжі, кухарській справі присвятили себе Шмалюк Тетяна та Унт Світлана, працівники Андрушківського ліцею. Вони справжні творці смачного. На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко. Це важлива і відповідальна справа. Від їхньої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх учасників освітнього процесу.
Шумно і гамірно у шкільній їдальні щодня. Це і не дивно, тому що Тетяна і Світлана починають чаклувати над смачними обідами уже о шостої годині ранку.
Влітку, коли гомінлива дітвора перебуває на канікулах, наші кухарі не відпочивають, а займаються заготівлею овочів та фруктів на наступний навчальний рік. Тетяна не лише вміло, вправно і смачно готує, вона економна і завбачлива. Про ці якості свідчить той факт, що вона замовила капусти 700 кг ще восени по 5.10 грн. за 1 кг, пересікла, поквасила. Наразі ціна цього овочу вартує 33 грн. за 1 кг.
Їх відданість справі цінують усі учні та працівники закладу і висловлюють свою вдячність побажаннями, деякі учні і малюнками, у журналі відгуків і пропозицій.