Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

У Житомирській області триває заборона на вилов річкових раків.

Дата: 05.08.2021 11:37
Кількість переглядів: 1117

Фото без опису

Відповідно до статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 4.5, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомрибгоспу України 15.02.1999 № 19, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 квітня 1999 р. № 269/3562, на підставі листа Інституту рибного господарства НААН України від 08.07.2021 р. № 343-07/21, з метою збереження популяції річкових раків та забезпечення їх охорони ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО МЕЛІОРАЦІЇ ТА РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО АГЕНТСТВА РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

встановлює заборону

на будь-який лов річкових раків у період їх другої линьки у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області

з 01 серпня 2021 р. по 20 вересня 2021 р. включно.

Також забороняється проведення вибухових та гідротехнічних робіт, видобуток піщано-гравійної суміші, розчистки русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Відповідно до цієї статті передбачено накладання штрафу в розмірі від 1700 до 6800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Повідомити про порушення правил рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна за телефоном всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

 

 

Наказ "Про встановлення літньо-осінньої заборони на лов річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2021 році"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь