Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Відповідальність за паління сухостою

Дата: 15.04.2023 15:01
Кількість переглядів: 110

Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що у весняний період в усіх районах області здійснюються самовільні підпали сухої природної рослинності, стерні, соломи, сміття, що призводить до знищення біорізноманіття, загибелі тварин, до виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах.

Відповідальність за вказані правопорушення, передбачена частинами першою та другою статті 771 Кодексу України Про адміністративні правопорушення (самовільне випалювання рослинності або її залишків) (далі - КУпАП).

Відповідно до статті 255 КУпАП складати протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 152 КУпАП мають право посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.

Зважаючи на вищевикладене та відповідно до вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», паління сухої трави визнається порушенням закону.

Відповідальність за паління сухої трави несе особа, яка здійснює такі дії. При цьому, порушення вимог законодавства може призвести до притягнення до відповідальності, передбаченої законодавством, включаючи адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь