Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Національний кешбек: питання й відповіді

Дата: 22.10.2024 14:32
Кількість переглядів: 18

З 22 по 31 жовтня буде нараховано перший кешбек! Накопичили понад 2 гривень у вересні за покупки українських товарів? Очікуйте на свій перший кешбек і витрачайте з задоволенням!

Фото без опису

  • Хто може брати участь у програмі?

У програмі добровільно можуть брати участь громадяни України, старші 18 років, а також виробники та продавці українських товарів.

  • Які товари доступні в рамках програми?

В рамках програми доступні товари українського виробництва, в тому числі лікарські та медичні вироби, які додані виробником до спеціального Переліку. Кешбек не надається на підакцизні товари за виключенням алкогольних напоїв, вироблених без додавання спирту, а саме — вин виноградних, вин плодово-ягідних і напоїв медових.

  • Яка максимальна сума кешбеку на місяць?

При купівлі українських товарів з використанням банківських карт, покупцеві буде нараховуватись кешбек в розмірі 10% від їхньої вартості, але не більше 3000 гривень на місяць.

  • Як і коли будуть нараховуватись кошти?

Кошти від кешбеку за минулий місяць будуть зараховуватись на спеціальні банківські рахунки учасників програми до 20 числа наступного місяця. Наприклад, за покупки у вересні кешбек буде зараховано до 20 жовтня.

  • На які товари не нараховується кешбек?

Кешбек не нараховується на підакцизні товари, зокрема алкогольні напої (крім виноградних та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв), тютюнові вироби та пальне.

  • Чи є часові обмеження на використання кешбеку?

Використати кошти, які будуть нараховані на банківські рахунки українців у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

  • На що можна витратити отриманий кешбек?

Отримані кошти можна використати на локальні послуги. Серед них: медичні послуги, спорт, кіно, ресторани, оплата комунальних послуг, транспорту, мобільного зв'язку. Також кешбек можна використати на підтримку ЗСУ або купівлю військових облігацій.

  • Чи можна зняти кошти з рахунку готівкою?

Зняти готівку з рахунку, на який нараховують кошти за кешбек, неможливо. Використати їх можна лише для безготівкових розрахунків на оплату послуг.

  • Чи можливе внесення змін до вже поданої заявки до Переліку українських виробників/продавців?

Український виробник може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку українських виробників. Так само і продавець може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку продавців.

  • Скільки буде діяти програма?

Експериментальний проєкт діє до 31 грудня 2025 в межах фінансування, що буде передбачено бюджетом на 2025 рік. Пілотний етап буде діяти з 2 вересня 2024 по 31 грудня 2024. Використати кешбек, отриманий за покупки в вересні - листопаді, можна буде до 31 січня 2025 року. Кошти кешбека, нараховані за покупки в грудні, будуть виплачені в лютому 2025 року і їх можна буде використати впродовж 2025 року.

  • Які можуть бути причини виключення продавця або виробника з програми?

Якщо продавець або виробник порушує правила участі в програмі.

  • Які банки беруть участь у програмі?

Наразі у програмі авторизовані: ПриватБанк, Ощадбанк, Sense Bank (Сенс Банк), А-банк, ПУМБ, UKRSIBBANK (Укрсиббанк), monobank (Універсал Банк), Укрексімбанк, Глобус, Укргазбанк, Банк Кредит Дніпро

  • Хто реалізує програму “Національний кешбек”?

Координатором програми Національний Кешбек виступає Міністерство економіки України. В реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, АТ “Зроблено в Україні”, ДП “Дія”, Державна податкова служба, розрахунковий банк - Ощадбанк та уповноважені банки України. Технологічним партнером в реалізації програми виступає міжнародна платіжна система Mastercard. Операційним партнером проєкту є міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

  • Що робити, якщо ви помітили товар, який не відповідає умовам програми?

Якщо ви виявили товар, який не відповідає умовам програми, наприклад, не вироблений в Україні, перейдіть за цим посиланням, щоб повідомити про порушення. Ваше звернення допоможе нам зберігати прозорість і чесність програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь