Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Перший шаховий турнир Андрушківської ОТГ

Дата: 27.02.2018 11:20
Кількість переглядів: 942

"Шахи - це гімнастика для мізків"
Блез Паскаль

25 лютого в будинку культури с. Андрушки відбувся шаховий турнір, в якому брали участь кращі майстри Андрушківскої громади з сіл Василівка, Макарівка і Андрушки, а також початківці-шахісти. Підготовкою змагань займався головний спеціаліст відділу освіти, молоді, культури і спорту Семеняка Василь Михайлович. Перед початком змагань був заповнений реєстраційний лист, в якому зареєструвалося 10 спортсменів. З них були сформовані 2 групи, учасникам оголошені правила і змагання стартували.

Турнір проходив на п'яти дошках, за якими десять шахістів зійшлися в складній, але цікавій боротьбі. Хтось швидко просував фігури, а хтось ретельно продумував наступний свій крок.

Фото без опису

Кожен учасник вів шахову дуель  до кінця, поки переможець не оголошував супернику мат. У перервах між партіями спортсмени і гості могли підкріпитися кавою і чаєм, цукерками та печивом, а також послухати музику.

Справжнє драматичне протиборство розгорнулось за столом № 3, де вирішувалася доля 3 і 4 місця. У рівному бою зійшлися Семеняка В. М. та Гапонюк Р. Л., які майстерно билися за кожну фігуру, за кожну клітину шахівниці.

Фото без опису

Не менш цікавою була і фінальна партія, де суперниками за підсумками основного туру опинилися Нівінський Л.І. і Литвин А.О. Точний математичний прорахунок кожного ходу розігруємої шахової композиції дозволив Леоніду Івановичу здобути заслужену перемогу.

Отже, за підсумками турніру призові місця розподілилися наступним чином:

1 місце - Нівінский Л. І.

2 місце - Литвин А.О.

3 місце - Гапонюк Р.Л.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Всі призери нагороджені грамотами та грошовими призами. Додатково в якості нагороди за перемогу кожен з учасників, який посів призове місце, отримав можливість взяти участь у відкритому шаховому турнірі Андрушківскої ОТГ.

Незважаючи на те, що призових місць всього три, абсолютно всі учасники отримали заряд бадьорості та гарного настрою. Всі висловили побажання і надію про те, що такі турніри будуть проводитися ще не один раз і брати участь в них зважиться більша кількість людей.

Фото без опису

Хочеться відзначити активну участь Андрушківського сільського голови Бочківського А. Б., який оперативно вирішив всі організаційні питання і виділив призовий фонд для переможців.

Організатори та учасники шахового турніру сподіваються, що такі змагання стануть традиційними, і це стане великим внеском в популяризацію шахів серед населення нашої громади.

Офіціальна документація турніру:

  1. Лист реєстрації учасників
  2. Положення про шаховий турнір 
  3. Хід турніру- непарна група
  4. Хід турніру-парна група та ігри за місця

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь