Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Андрушки відзначили свято Івана Купала

Дата: 10.07.2017 14:59
Кількість переглядів: 2505

Свято Івана Купали – це найцікавіша та найзагадковіша подія літнього сезону. Як кажуть легенди, в день, коли весняний Ярило уступає своє місце літньому Купала, відбуваються різноманітні магічні явища і настає час містики. В цю ніч розквітає папороть і її квітка стає джерелом сили, вдачі та таємних знань.

 

Тій, хто зірве цю квітку, буде щасливим, багатим та успішним і потому за неї полюють не тільки люди, а і всіляка нечисть, яка відвертає увагу хлопців та дівчат різними чарами. Коли сонце зайде і почне смеркатися, на березі річки розпалювали багаття, яке символізувало сонце-зародок. Вогонь від нього всю ніч освітлював місце святкування, де молодь водила хороводи, брала участь у змаганнях та грала в цікаві ігри. Сьогодні святкування трохи відрізняється від прадавнього, але для сучасної молоді і тепер ця дата цікава своїми традиціями, обрядами та ритуалами.

В Андрушках свято Івана Купала відзначали 7 липня. Урочистості проходили на березі річці Паволочка, де на сцені виступали актори-аматори, учасники шкільних драмгуртків, запрошені гості. О 20.00 Сніжана Гущина відкрила концерт і запросила до вітального слова сільського голову Анатолія Борисовича Бочківського, який в своїй промові згадав витоки цього свята та оголосив його початок.

Фото без опису

Фото без опису

Далі на сцені силами молодих талановитих артистів розігрувались веселі тематичні сценки, пісенний колектив співав чарівні та мелодійні пісні, а хореографічний ансамбль представив цікаві костюмовані танки.

Головними персонажами шоу були Водяний зі своєю свитою, Яга, Іван та Русалка, нечиста сила. В самому началі свята всіляка нечисть на чолі з Ягою захопила сцену, яка символізує увесь світ, вигнавши за її межі добрі сили.

Фото без опису

Фото без опису

Панування лихої раті дало змогу кікіморам і мавкам, відьмам та злим духам влаштувати розгардіяш та хаос, але тут з’явився Іван, який шукав свою наречену – Русалку.

Однак зла Яга зі своїми підручними захопили Івана і Русалоньку, та стали вимагати у Водяного викуп за дочку. Але не все так сталося, як хотілося… Шляхом підкупу та обіцянок Водяний зміг втихомирити галас та одружився з Ягою, не заплативши того викупу…

Фото без опису

Фото без опису

Під видовищний виступ групи «Співаючі Хвости», яку створив Водяний, Іван роздав усім присутнім хліб. А так як це свято наповнено чарами та містикою, наприкінці концерту все дивним чином владналось і на сцені запанував мир та кохання.

Фото без опису

Фото без опису

Всім гостям було дуже цікаво спостерігати за вихором святкових подій і щирі оплески стали заслуженою нагородою для талановитих артистів. Свято для всіх створювали Віктор Гущин, Юлія Мошківська, Анна Христенко, Михайло Пасічник та театр-студія «Зорепад». В урочистій концертній програмі також брав участь музичний колектив «Джерело» з Андрушівки, який своїми піснями змушував присутніх пускатися в танок.

Фото без опису

Фото без опису

Свято Івана Купала в Андрушках – це завжди яскраво, весело та цікаво. Тут любий празник перетворюється на цілковито сюжетне дійство, участь в якому приймають все без винятку присутні.

Кажуть, що в Україні живуть самі найкрасивіші дівчата…А ми знаємо, що живуть вони саме в Андрушках. Хіба це не так?

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь