Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Як витягнути дитину з кіберреальності

Дата: 16.03.2021 08:17
Кількість переглядів: 759

Фото без описуНам вже звичніше бачити дитину з гаджетом, ніж з м’ячем у руках. Потрібно не дозволити дитині вирости у кіберреальності та повернути її на планету Земля.

Дітям подобається віртуальна реальність своєю гнучкістю. Там вони можуть стати ким завгодно і коли завгодно. На жаль, але і без того рухома дитяча психіка, накладаючись на рухливість віртуала, може призвести до сумних наслідків. Їхнє життя в умовах віртуального світу не має нічого спільного з реальністю.

Підліткам завжди простіше змоделювати себе в комп’ютері, ніж знайти себе в цьому світі. Психіка так влаштована, що вони виберуть той шлях, який їм пройти легше.

Дитинство, проведене поза цього світу, ніколи не зможе вписати дитину в нього після досягнення свідомого віку. Тому дитину потрібно терміново вилучати з кіберпростору, поки вона не втрачена для суспільства остаточно і безповоротно.

По-перше, провину за життя свого чада по ту сторону монітора повинні взяти на себе дорослі. Дитину можна як завгодно довго відчитувати за те, що вона “не вилазить” з-за комп’ютера. Діти не винні. У цьому винні дорослі.

По-друге, потрібно вводити працетерапію. Основна робота дітей — це навчання. Вони будуть брехати вам і брикатися, але необхідно брати у свої руки тотальний контроль над їх навчанням.

Крім того, у дитини повинні бути обов’язки по дому. Винести сміття, пропилососити або помити посуд — це дрібниці. Але за умови, що робити вони це будуть кожен день, ці дрібниці “прив’яжуть” дитину до справжньої реальності.

“Коли зробиш, можеш пограти” — фраза, якою ви повинні озброїтися. Це пряник. А батогом нехай буде штраф у вигляді заборони на ігри в разі, коли дитина своїх обов’язків не виконає.

По-третє, вам потрібно створити спільне з дитиною дозвілля. Дітям потрібна увага, так дайте їм її. Візьміть за правило кудись разом вибиратися у вихідні. Заздалегідь погоджуйте своє дозвілля з дитиною.

Це можуть бути польоти в аеротрубі, виставка робототехніки, майстер-клас з ліплення з глини й т. д. Дитина втягнеться і з часом стане сама генерувати ідеї, як вам провести більше часу разом.

Моя дитина
За матеріалами


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь