Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пам'ятаємо. Перемагаємо.

Дата: 09.05.2021 10:00
Кількість переглядів: 1620

8 та 9 травня Україна відзначає День примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Сьогодні, в 76у річницю героїчного подвигу, ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистів ціною власного життя. Немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані села. Наш земний уклін дітям війни, усім, хто пережив окупацію і концтабори, воював у партизанських загонах, кували перемогу в тилу. 

В ці дні в Андрушках відбулася святкова хода та невеличкий мітинг. Урочистим покладанням квітів і корзин до Вічного вогню біля братської могили та Меморіалу Воїну-визволителю андрушківчани  віддали шану всім загиблим під час Другої світової війни, всім тим, хто віддав свої життя та здоров’я для Великої  Перемоги. 
Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
Обов'язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

На жаль, масові урочисті та культурні заходи у зв’язку з карантинними обмеженнями не були заплановані, однак невеличкий мітинг-реквієм за мінімальною участю присутніх відбувся. Зворушливі слова щирої подяки за героїзм і мужність звучали від ведучих заходу, а юні артисти своїми піснями змушували стискатися серця. З вітальним словом виступила голова Андрушківської громади Матківська Олена Генріхівна. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.
 


Покладання квітів відбулося і в селах громади. Біда Другої світової війни торкнулася і Красногірки, Харліївки, Василівки, Макарівки. Не всі фронтовики повернулися додому. Їх імена викарбувані на пам’ятному граніті у центрі сіл.


Фото без опису

 

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь