Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Про субсидії

Дата: 25.05.2021 15:24
Кількість переглядів: 1365

 

ПОСТАНОВА

від 19 травня 2021 р. № 505

Київ

Деякі питання призначення житлових субсидій

 


Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до постанов Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

2. Установити, що:

1) розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

надавалася у грошовій безготівковій формі;

була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 р. на відповідність вимогам підпунктів 1, 2, 4, 8—10 пункту 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня  1995 р. № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” (ЗП України, 1996 р., № 2, ст. 76; Офіційний вісник України, 2019 р., № 69, ст. 2390);

2) заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, подані за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики від 2 травня 2018 р.  № 604, — в редакції наказу Міністерства соціальної політики від 17 травня 2021 р. № 242, залишаються дійсними.

3. Національній соціальній сервісній службі, обласним, Київській міській державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування забезпечити оновлення до 1 вересня 2021 р. в Єдиному державному реєстрі отримувачів житлових субсидій інформації про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб для призначення житлової субсидії на наступний період, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо зміни порядку призначення житлових субсидій.

4. Обласним, Київській міській державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування забезпечити інформування громадян, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, про необхідність повідомлення до 1 вересня 2021 р. органам соціального захисту населення про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається, що визначені у пункті 14 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848.

5. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 травня 2021 року.

        Прем’єр-міністр України                                   Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 37

Зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

Бланки на субсидію:

                               Заява - загрузити

                               Декларація - загрузити


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь