Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Дата: 18.08.2021 11:24
Кількість переглядів: 734

Верховна рада прийняла закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами. Документ прийнятий, щоб імплементувати у вітчизняне законодавство норми Європейської конвенції про захист домашніх тварин, яку Україна ратифікувала ще в 2013 році.

Згідно з документом, забороняється знущання чи жорстоке поводження з домашніми тваринами, зокрема, негуманне дресирування чи дарування тварин як призи, евтаназія бездомних тварин для регулювання їхньої чисельності.

За новими правилами, не можна залишати тварину в закритому салоні авто за температури повітря понад +20 та менше +5 градусів. Забороняється тримати домашню тварину прив’язаною, якщо довжина прив’язі становить менше 20 метрів. Навіть якщо тварина прив’язана за правилами, у неї має бути можливість сховатися від сонця при температурі більше як +20 або менше 0.

Відповідно до закону, знущання тепер каратиметься суворіше. За жорстоке поводження із твариною запроваджується штраф від 3 400 до 5 100 гривень з конфіскацією тварини. Якщо тварин двоє і більше, то штраф становитиме від 5 100 до 8 500 гривень.

Жорстока поведінка щодо тварин у присутності неповнолітніх може призвести до позбавлення волі від 3 до 5 років з конфіскацією тварини. За злочин з особливою жорстокістю або щодо двох і більше тварин – позбавлення волі від 5 до 8 років.

Важливо знати, що притягнути до адміністративної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами можуть з 14 років, а з 16 років – до кримінальної відповідальності. Людину, яка вчинила злочин, також будуть позбавлятимуть прав на утримування тварин на п’ять років.

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про захист тварин від жорстокого поводження"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь