Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Святкування Дня Незалежності

Дата: 25.08.2021 15:11
Кількість переглядів: 1976

24 серпня незалежна Україна відзначила свій 30-й день народження. Разом зі всією державою святкувала і Андрушківська громада. Урочистості почались з пам’ятної ходи до могили загиблого в АТО воїна-односельця Юрія Ковальчука, де отець Володимир відслужив поминальний молебень.

О 10-ї ранку почався футбольний турнір на кубок Ю. Ковальчука, який став вже традиційним в цей день. Також, в цьому році, громада, з «подачі» Олександра  Коломійця,  започаткувала баскетбольні змагання рівня кубка, що безумовно підвищило інтерес до спортивної частини святкувань.

У футбольному турнірі прийняли участь команди футбольних клубів  «Макарівка», «Ветерани Попільні», «Андрушки», «Ружин». Найсильнішою командою в цьому році виявилася команда Макарівки, яка у фінальному матчі з гравцями Попільні і виборола футбольний кубок.

Найкращим гравцем турніру став Климук Василь Анатолійович

Адміністрація Андрушківської громади висловлює подяку Олексію Ганжі за організацію цих спортивних змагань.

У баскетбольних іграх змагалися команди «Версаль» (Попільня), «Ветерани» (Андрушки) та БК «Ружин». Перемогла в цьому турнірі команда з Попільні. А звання «Найкращого снайпера» завоювали Костюмінський Руслан та Коломієць Олександр. Вітаємо!

Святковий вечір продовжила чудова концертна програма, яку підготували Сніжана Гущина та Катерина Коломієць, вела святковий захід Наталія Бандура. У програмі прийняли участь аматорський ансамбль Андрушківського Будинку культури «Стигла вишня», творчий колектив учнів Андрушківського ліцею, вокальний колектив з смт. Попільня «Візерунок», вихованці навчального закладу «Попільнянська мистецька школа ім. Касяна Євченко» (муз. керівник Каташинська Ангеліна Тимофіївна).

На початку святкового заходу дитячим вокальним колективом був виконаний Гімн України. Далі привітальне слово взяла голова Андрушківської громади Матківська Олена Генріхівна. Чудові творчі номери продемонстрували вихованці дитячого садочку «Ялинка» (вихователі  Куркодим Т. І та Хрущ О. В. ). Свої вірши читала вчитель української мови та літератури Василівської філії Безуса Тетяна Миколаївна. Упродовж всього концерту лунали пісні про Україну, рідну землю, родину, які надихають любити свою Батьківщину, свою мову, свої традиції.

Після чергового вокального номера ведуча оголосила підсумки онлайн конкурсу «Найкращий двір громади», переможці якого отримали призи. Перше місце більшістю голосів було віддано Нівінській Аліні Петрівні (с. Андрушки) за садовий арт-об’єкт «Квітковий млин», друге зайняла жителька села Василівка Шведова Наталія Миколаївна за красиво оформлений вхід в дім, на третьому опинився Сакевич Валерій Генріхович (с. Андрушки) з композицією «Кажан з ліхтарем». Також були вручені заохочувальні призи Огієнко В. М., Семенюк М. М., Горізі Г. С. Поздоровляємо переможців!

 

На виставці народних умільців можна було побачити художні твори учениць Андрушківського ліцею Люби Семеняки і Анастасії Машошіної, вишивки Надії Глухенької та Тетяни Заїки, вироби з дерева Сакевича Валерія. Усіх присутніх жителів сіл громади, гостей свята частували смачними варениками та юшкою, шашликами та кулішом, різними смаколиками, солодкими напоями. Завершилося свято дискотекою, якою професійно керував Каташинський Павел.

Святкування Дня Незалежності відбулося і в селі Василівка, де у неділю 22 серпня були проведені урочисті заходи, які продовжилися концертом за участю творчої молоді. Учні Василівської філії Андрушківського ліцею разом із Вовчок Оксаною Миколаївною, директором Центра дозвілля с. Василівка, підготували цікаву програму із захоплюючими аматорськими номерами та дуже гарним вокальним виконанням пісень.

Ведучі Кондратюк Діана та Шахненко Людмила дуже майстерно оголошували кожний номер програми. Хор села Василівка та юні артисти Майло Аліна, Юля, Свєта, Каплун Артем та Іванка, Семенюк Аліна, Ковбасюк Владислав, Стеценко Артем, Школяренко Богдан з великим натхненням співали українські народні пісні та показували танцювальні зарисовки. Смаль Суламіта та Дарина читали вірши Тараса Шевченко. Глядачі заходу були в захваті від святкової вистави, яка піднімала настрій та змушувала насолоджуватись кожною святковою хвилинкою. Організатори концерту вдячні старості с. Василівка Галіцькому Павлу Бернатовичу за ініціативу та підтримку.

 

Свято Дня Незалежності в Андрушківській громаді пройшло з дуже позитивним настроєм, добрим гумором та надією на подальший всебічний соціально-економічний, оздоровчий, культурно-освітній розвиток нашого суспільства, який ми будемо творити усі разом. І тільки так, усі разом, ми збудуємо успішну та заможну громаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь