Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Програма "Власний дім"

Дата: 27.06.2022 11:33
Кількість переглядів: 1417

Фото без опису

Внаслідок військової агресії РФ проти України та ведення бойових дій значна частина будинків не тільки в наших містах а і на селі пошкоджена та потребує відновлення. В таких умовах, питання забезпечення житла набуває надзвичайної актуальності та потребує негайних дієвих кроків у даному напрямку. Одним із механізмів, що дасть змогу подолати вказану проблему є програма "Власний дім".

На сьогодні ця програма чи не єдина в Україні, яка створює умови для забезпечення житлом сільського населення. Відтак попит на такі пільгові кредити високий, адже для багатьох сільських мешканців ця програма є реальним шансом отримати власне житло чи поліпшити умови проживання.

Вона (програма) розроблена відповідно до Указу Президента України від 27.03.1998р. №222 "Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" та ефективно діє на державному та обласному рівнях. Зазначена програма з моменту прийняття надала можливість побудувати/відновити житло для значної кількості жителів села, в тому числі лікарів, вчителів, працівників аграрних/переробних підприємств, учасники бойових дій та внутрішньо-переміщених осіб.

Комунальне підприємство «Житомирській обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», (далі - Фонд) є виконавцем програми «Власний дім». Порядок надання кредитів за програмою «Власний дім» визначено Правилами надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.1998 №1597 (далі-Правила №1597). Так, відповідно до вимог п. 4 позичальниками кредитів за рахунок кредитних ресурсів фондів можуть бути громадяни України, які підтвердили свою платоспроможність, постійно проживають (або за умови переселення для постійного проживання) в сільській місцевості та працюють на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності, в особистих селянських господарствах, що функціонують у сільській місцевості та розташовані у межах району проживання чи суміжних районах, в тому числі громадяни, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (або члени їх сімей у разі призову таких осіб під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період), та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб (далі - індивідуальні забудовники).

Тобто, програма «Власний дім» у відповідності до вимог Порядку №1597, передбачає можливість жителям громад за рахунок державного бюджету отримати довгостроковий кредит на будівництво, реконструкцію, добудову житла, із застосування відсоткової ставки 3% річних.

Всі зацікавлені особи можуть отримати консультацію з реалізації програми «Власний дім» у спеціалістів Андрушківської сільської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь