Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Пам'ять та перемога в одному серці: вітаємо з Днем пам'яті та примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2023 10:44
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

8 та 9 травня Україна відзначає дві значущі дати, пов'язані з подіями Другої світової війни - День пам'яті та примирення та День Перемоги над нацизмом. Обидві ці дати мають велике значення для країни, жителі якої відчули на собі жорстокі наслідки тієї війни.

День пам'яті та примирення, відзначений в Україні 8 травня, є символом вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя в боротьбі з нацизмом. Це день, коли ми вшановуємо пам'ять мільйонів людей, які стали жертвами війни, та пригадуємо складний шлях до перемоги над гітлерівським режимом.

День Перемоги над нацизмом, який відзначається в Україні 9 травня, є символом перемоги демократичних сил та волі людей над нацизмом. Ця дата є нагадуванням про героїзм та самопожертву українського народу, який неодноразово доводив свою відданість ідеї волі та незалежності. Цей день є святом військової слави, пам'яті та шанування ветеранів Другої світової війни.

Ми пам'ятаємо про наших захисників, які зараз перебувають на передовій і сьогодні стоять на захисті нашої країни від агресора. Це справжні герої, які ціною свого життя захищають нашу свободу, спокій та мирне небо.

Указом Президента України 9 травня 2023 року встановлено ще одне свято – День Європи. Це свято відзначає день підписання 9 травня 1950 року Францією, Німеччиною, Італією, Бельгією, Нідерландами і Люксембургом Декларації Шумана. Цей документ став першим кроком до створення Європейського Союзу і поклав початок інтеграційному процесу в Європі. Україна відзначає цей день як символ європейської спрямованості та прагнення до співпраці та єдності з країнами Європи.

Ці дати нагадують нам про те, що ми повинні бути єдиною країною та підтримувати одне одного в складних моментах.

Щиро вдячні всім ветеранам та захисникам нашої країни, які стояли тоді та стоять зараз на захисті Батьківщини. Бажаємо всім міцного здоров'я, наснаги та оптимізму у цей важливий та тривожний час для України.

 

Інформаційні матеріали Інституту Національної пам’яті до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другої світової війни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь