Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 06:00
Кількість переглядів: 50

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.

В цей скорботний день світова спільнота не тільки згадує жертв людиноненависницької політики, але й засвідчує прагнення до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма іншими формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля щодо окремої групи людей.

День пам’яті жертв Голокосту – це нагадування про всесвітню трагедію, про масове вбивство євреїв та незліченні жертви з числа представників інших національних спільнот у всіх європейських державах, безпрецедентний злочин проти людства.

Сьогодні ми приєднуємося до загальної печалі й висловлюємо свої співчуття втраті, ім’я якої Голокост. Але це історія не лише болю і страждань, а й тріумфу та відродження, історія людської гідності та любові до життя.

Майбутні покоління не повинні забувати уроків наших трагічних катастроф, аби не допустити повторення цього у майбутньому! Кров мільйонів невинних людей не дає нам права забути про одну з найбільших трагедій XX століття… Ми пам’ятаємо…

Світла пам’ять загиблим та шана живим.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь