Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Поховання загиблого Героя Євгена Пилипчука

Дата: 22.04.2024 16:06
Кількість переглядів: 68

Сьогодні, 22 квітня 2024 року до рідної домівки у с. Андрушки в останній раз повернувся загиблий захисник України, воїн Збройних Сил, стрілець-помічник гранатометника, старший солдат Пилипчук Євген Іванович.

Євген Пилипчук народився 22.10.1988р., загинув 15.04.2024 поблизу н.п. Водяне, Волноваського району Донецької області в результаті артилерійського обстрілу, виконуючи свій військовий обов’язок перед Батьківщиною. У Євгена залишились дружина та четверо діток.

Живим коридором, зі схиленими головами, з квітами та прапорами зустрічали загиблого Героя небайдужі жителі с. Андрушки, представники влади громади, робітники підприємств, друзі Євгена, учні та вчителі Андрушківського ліцею. Траурний кортеж з тілом загиблого в супроводі побратимів, військових, поліцейської варти прослідував до домівки загиблого.

Після чину панахиди процесія вирушила до місця останнього спокою Героя на місцевому кладовищі. На траурному мітингу пролунали скорботні слова від представника ТЦК та СП, якій поспівчував родині та передав Державний Прапор зі словами:

- Від імені Президента України, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України, прийміть цей прапор як символ Держави, якій вірно й до кінця служив Ваш чоловік.

«Спільно з усією громадою, я висловлюю щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна. Нехай його душа знаходить спокій, а пам’ять про нього несе в наших серцях вічну вдячність та повагу» – зазначила голова громади Олена Матківська.

На честь старшого солдата Євгена Пилипчука звучав Державний Гімн України, а небо гучно пронизали трикратні стрілецькі залпи. Воїна поховали з усіма військовими почестями на кладовищі села Андрушки поруч із могилами захисників, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність та свободу України.

Андрушківська сільська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус та уся громада висловлюють щирі співчуття та слова підтримки родині Героя.

Фото без опису

Вічна пам'ять та слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь