Андрушківська громада

Житомирська область, Житомирський район

Новий проєкт «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд»

Дата: 25.04.2024 14:47
Кількість переглядів: 24

Житомирське районне управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області інформує, що з метою налагодження співпраці з територіальними громадами України здійснюють діяльність Фонд  міжнародної солідарності в Україні «Solidarity Fund PL in Ukraine» та HOVERLA / проєкт USAID в Україні.

Фото без опису

Одним із завдань даних фондів є надання допомоги у створенні та організації подальшої діяльності підрозділів добровільної пожежної охорони в громадах. Зокрема, орієнтовно в червні 2024 року Фондом міжнародної солідарності в України буде започаткований новий проєкт «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд» (за посиланням в соцмережі фейсбук https://www.facebook.com/solidarityfund.ua можна відстежити початок подачі заявок на участь). Метою даного проєкту є популяризація руху добровільних пожежних формувань, та створення умов для застосування та поширення досвіду Республіки Польща у напрямку цивільного захисту в територіальних громадах України.

Також, вказаний проєкт передбачає запровадження сучасної системи цивільного захисту на місцевому рівні, включно з протипожежним захистом  та запобіганням кризовим ситуаціям, з особливим акцентом на створення повноцінних добровільних пожежних команд (ДПК). На основі відкритого конкурсу здійснюється відбір територіальних громад України, з якими в подальшому здійснюється співпраця щодо утворення в територіальних громадах підрозділів добровільної пожежної охорони.

Переможці цього проєкту можуть отримати від Фонду міжнародної солідарності в України допомогу у вигляді пожежно-рятувального спорядження та спецодягу, навчання добровольців спеціальним знанням та практичним навичкам для проведення заходів щодо гасіння пожеж, аварійно рятувальних та інших невідкладних робіт за програмою Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Забезпечується юридично-інформаційний супровід щодо створення та підтримки діяльності ДПК в громаді міжнародними експертами з багаторічним досвідом вивчення питань цивільного захисту на місцевому рівні в Україні та світі. Прийняття участі в інформативних і пізнавальних вебінарах, тренінгах та круглих столах, націлених на організаційну підтримку та активізацію громад-учасниць проєктів в питаннях розвитку системи цивільного захисту в громадах. Вивчення досвіду в розбудові добровільного пожежного руху в інших країнах, зокрема в Республіці Польща, та багато інших переваг.

Також, слід відмітити проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи  і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), який сприяє Уряду України у впровадженні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Один із напрямків даного проєкту є також допомога громадам в розбудові добровільного пожежного руху (посилання на сайт проєкту https://decentralization.ua/donors/hoverla).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь